Over José

José Theunesen

De ideeënwerkplaats is het  onderwijsbureau van José Theunesen gespecialiseerd in het leiden en begeleiden van onderwijskundige projecten in het beroepsonderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging en nooit af. In het onderwijs is men altijd op zoek om het onderwijs te verbeteren zodat leerlingen op hun best kunnen presteren. 

Als onderwijskundige en innovator van leren  ga ik in mijn advisering samen met mijn klanten op zoek naar wat hen beweegt. Ik probeer met hen antwoord te vinden op vragen als: “Wat wil je verbeteren in je onderwijs?” en “Hoe wil jij dat jouw onderwijs er straks dan uit ziet?”

Werken vanuit eigen vakmanschap en samen met elkaar aan het werk gaan. Innoveren is immers mensenwerk en zal samen gedaan moeten worden.

In mijn advisering, trainingen, workshops en coaching, werk ik gericht op progressie. Werkend vanuit ‘wat er al is’ en vandaaruit steeds stapjes vooruit. Steeds denkend vanuit mogelijkheden en de ambitie om te kunnen groeien als mens en organisatie.

José in een notendop.

Oog voor mensen

José is empatisch en heeft oog voor het individueel leren en past haar programma daarop aan. Het leren van elkaar en met elkaar vind ik onmisbaar binnen een veranderingsproces. Mijn werkwijze kenmerkt zich door enthousiasme, optimisme, coöperatief en kennis van zaken.

Oplossingsgericht

Ik werk vanuit wat wel kan en wat wel mogelijk is. Ik denk vanuit oplossingen. Ik maak gebruik van een activerende a didactiek. Mijn jarenlange ervaring in het beroepsonderwijs maakt dat vanuit deze kennis kan adviseren.

Focus op resultaat

Ik werk zowel productgericht als procesgericht. Ik heb oog voor het detail als voor het grote geheel. Voor mij valt alles samen wanneer ik werk met professionals die open staan voor innoverende oplossingen.

Brains en ideeën

Ik doe wat ik zeg en je kunt op mij vertrouwen. In het veranderingsproces laat ik onderwijsprofessionals actief deelnemen en laat hen daarbij hun vakmanschap gebruiken. Het werken met professionals die open staan voor innoverende en creatieve oplossingen vind ik inspirerend.

Wil jij ook met jouw team een training? Maak vrijblijvend een afspraak en we en we bespreken de mogelijkheden. 
José Theunesen
Innovator van leren

Vraag wat de ideeënwerkplaats voor jouw team kan betekenen?